lore

Natuurlijk als vrijwilliger bij het Filmhuis Veenendaal heb ik mijn voorkeuren bij films. Ik kijk nauwelijks meer naar TV, maar des te meer naar films en series:

Hieronder een lijstje:

Favoriete films:

  1. Truman (2015) van Cesc Gay, een film over de vriendschap tussen twee mannen, waarvan de één terminale patiënt is. Geweldig acteerwerk en mooi plotwendingen.
  2. What we did on our holiday (2014), Doug en Abi zijn twee normale ouders met drie charmante maar zeer excentrieke kinderen. Wanneer het hen allemaal even te veel wordt besluiten ze hun kinderen mee te nemen op een reis naar Schotland voor een grote familiebijeenkomst en om Doug’s maffe vader Gordie te bezoeken.
  3. Ida (2013), Polen 1962. Anna is een wees die groot wordt gebracht door nonnen in het klooster. Ze moet Wanda, het enige nog levende familielid, spreken voordat ze haar geloften aflegt. Van Wanda hoort Anna dat ze Joods is en eigenlijk Ida heet.
  4. The imitation game (2014). Film over het levensverhaal van Alan Turing, een Britse wiskundige en informaticus. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij voor de Britse crypto-analytische dienst, die als doel had onderschepte gecodeerde berichten van de Duitsers te ontcijferen.
  5. Lore (2012) van Cate Shortland, een rauwe film over een rauwe periode in de geschiedenis. Er is niets wat vertrouwd is of warmte uitstraalt. Eindelijk begrijp ik mijn ouders verzuchtte ik na het zien van de film.
  6. 38 Témoins (2012) van Lucas Belvaux, een aangrijpende film over de passiviteit van de mens als toeschouwer.
  7. Moonrise Kingdom (2012) van Wes Anderson, eigenlijk is zijn hele oeuvre geweldig en is het moeilijk kiezen. Toch deze zag ik het 1e en heeft de meeste indruk achtergelaten.
  8. The broken circle breakdown (2012) van Felix van Groeningen, een hartverscheurend drama met prachtige muziek.
  9. Philomena (2013)  van Stephan Frears. Als trouwe fan van Stephen viel ook deze film in de smaak niet in de laatste plaats vanwege de rol van Judi Dench.
  10. Die andere Heimat (2013). Edgar Reitz gaat terug in de tijd en eindigt ongeveer waar de serie die Heimat begint. Prachtig zwart wit.